IMG_0014W czerwcu 2015 rozpoczął się zaplanowany do końca tego roku cykl zajęć i spotkań skoncentrowanych wokół idei zdrowia, sprawności i aktywności fizycznej. Projekt ten dedykowany jest osobom 60+ z terenu miasta Lublin. Cieszy się dużym zainteresowaniem, ale chętnych do zatroszczenia się o własne zdrowie nigdy za wiele! Dlatego zapraszamy wszystkich zainteresowanych – niezależnie od wieku – na nasze „marsze seniorów” – otwarte zajęcia z trenerem Nordic Walking! Jeśli chcesz dołączyć do nas, po prostu wybierz najbardziej odpowiadającą Ci lokalizację i zaopatrz się w kije Nordic Walking, a następnie dołącz do wybranej grupy. Harmonogram naszych zajęć : GRUPA NAŁKOWSKICH – wtorki, godzina 8.30 – spotkanie na ul. Nałkowskich pod Aldikiem; GRUPA CZECHÓW –  środy, godzina 8.30 – spotkanie przed wejściem do Gimnazjum nr 16 (il. Poturzyńska 2) GRUPA LSM – czwartki, godz. 8.30 – spotkanie na parkingu przy Media Markt GRUPA CZUBY- czwartki, godz. 10.00 – spotkanie na parkingu przy Domu Kultury BŁONIE (ul. Dragonów 12) Mile widziany jest każdy, kto chciałby poćwiczyć technikę marszu z kijkami pod okiem fachowca, skonsultować z nim swoje wątpliwości, albo po prostu wyjść z domu na orzeźwiający poranny spacer z elementami gimnastyki. Ten cykl zajęć odbywa się nieodpłatnie dla wszystkich uczestniczących! Jednakże, jeśli masz taką możliwość, zachęcamy Cię do wparcia naszej Fundacji drobną darowizną (każda złotówka się liczy) oraz do polubienia naszego profilu FB – to pozwoli nam działać dłużej, skuteczniej i z większą społeczną korzyścią! Pomagamy także dzieciom i młodzieży w trudnej życiowej sytuacji, zapraszamy do włączenia się do naszych działań – więcej informacji w zakładce WSPOMÓŻ NAS.