Niezbędnik świadomego fotografa

Podczas warsztatów fotograficznych poznaliśmy praktyczne zasady fotografowania według Maksa Skrzeczkowskiego. Będąc wciąż pod wrażeniem niezwykle inspirujących zajęć chcielibyśmy podzielić się kilkoma radami prowadzącego:

„Zawsze miej przy sobie aparat fotograficzny. Nigdy nie odbieraj sobie okazji do zrobienia niezwykłego zdjęcia. Życie pokazuje, że takie sytuacje zdarzają się nieoczekiwanie i rzadko”, „Fotograf pracuje okiem, mózgiem i… nogami. Bądź w ruchu, szukaj odpowiedniej perspektywy”, „Fotografia to ułamek sekundy. Szukaj tego decydującego momentu…”, „Zrób takie zdjęcie, że gdyby nie ty to świat by takiego nie widział”, „Fotografia to sposób na życie jak w bajce: ciekawe, szczęśliwe i długie”

Oprócz cennych rad dotyczących techniki wykonywania zdjęć prowadzący spotkanie, Maks Skrzeczkowski każdego z obecnych na warsztatach wręcz zahipnotyzował swoją pasją – fotografią. Miejmy nadzieje, że wkrótce znowu się spotkamy i być może będziemy oceniać już nasze dokonania fotograficzne… Informacja o tym na pewno ukaże się na podstronie fundacji w  „Strefie seniora”. Zachęcamy do śledzenia aktualnych wydarzeń.