Lubelska Karta Seniora – czy warto ją posiadać?

Od czerwca 2015 roku działa w Lublinie „Karta Seniora”. Program okazał się strzałem w dziesiątkę dla osób powyżej 60 roku życia, gdyż duża liczba seniorów już posiada i korzysta z tego dokumentu. Dzięki „Karcie Seniora” mieszkańcy Lublina w wieku 60+ mogą korzystać z ulg i rabatów w instytucjach miejskich. Posiadanie karty daje możliwość seniorom korzystania z szerokiej oferty usług z dziedziny kultury, sportu, rekreacji, zdrowia i wielu innych na preferencyjnych warunkach. Dzięki temu osoby starsze mają zapewniony system stałych, okazjonalnych lub świątecznych zniżek, które są oferowane przez podmioty oraz jednostki organizacyjne Miasta, które biorą udział w tym Programie.  Zachęcamy wszystkich seniorów do skorzystania z tej inicjatywy.To nic nie kosztuje a daje mnóstwo korzyści. Wystarczy wypełnić wniosek i najpóźniej po 30 dniach karta jest gotowa do odbioru w jednym z wyznaczonych (przez wnioskodawcę) BOM-ów. Więcej informacji można uzyskać TUTAJ.