O projekcie

Projekt „Aktywność naszym uzdrowiskiem” realizowany jest w okresie maj-grudzień 2015 w ramach rządowego programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych 2014-2020. Projekt jest dofinansowany ze środków Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej.

Nadrzędny założeniem projektu jest aktywizacja osób w wieku 60+ z terenu miasta Lublin do regularnego i aktywnego działania na rzecz profilaktyki własnego zdrowia fizycznego i psychicznego. Wsparcie bezpośrednie zaplanowane zostało dla grupy 60 osób jako kompleksowa oferta przygotowująca teoretycznie i praktycznie do zmiany stylu życia seniora z biernego na aktywny i służący zdrowiu.

Adresatami projektu są osoby w wieku 60+, mieszkające na terenie miasta Lublin. Każdy, kto spełnia powyższe kryteria, może zgłosić się do uczestnictwa w projekcie, indywidualnie bądź z przyjaciółmi. Na chętnych czekają atrakcyjne formy spędzania wolnego czasu w postaci:

– grupowych zajęć Nordic Walking, prowadzonych przez wykwalifikowanych instruktorów;

– zajęć ogólnorozwojowych fitness, służących wzmocnieniu i poprawie kondycji zdrowotnej seniorów, zarówno grupowe, jak i indywidualne; treningi pod okiem i nadzorem trenerów-specjalistów;

– trzydniowych obozów letnich oraz rekreacji wodnej;

– spływów kajakowych

– wykładów z zakresu zdrowego żywienia i fotografii

– kursów pierwszej pomocy i samopomocy.

Więcej informacji o sposobach rekrutacji oraz dokumenty rekrutacyjne znajdziecie Państwo w dziale „Rekrutacja” oraz pod numerem telefonu: 790 282 735.

Udział we wszystkich zajęciach jest całkowicie bezpłatny dla uczestników.

Zapraszamy, liczba miejsc jest ograniczona!

asos_logo_kolor