Projekt „Młodzi na fali”

Projekt „Młodzi na fali. Program wszechstronnego rozwoju poprzez rekreację” jest realizowany w okresie czerwiec – wrzesień 2014r. w ramach dofinansowania z Pplakat-na falirogramu Funduszu Inicjatyw Obywatelskich 2014-2020, udzielonego przez Ministra Pracy i Polityki Społecznej.

Projekt skierowany jest do młodzieży w wieku 12-16 lat z terenów wiejskich powiatów zamojskiego i hrubieszowskiego. Obejmuje organizację wakacyjnych obozów o charakterze rekreacyjno-sportowym dla łącznej liczby 60 osób. W każdym z obozów, które odbywać się będą w lipcu i sierpniu 2014r. weźmie udział 12 osób. Uczestnictwo w koloniach jest całkowicie bezpłatne.

Program

Program pięciodniowych obozów jest intensywny i zorientowany na sporty wodne. Przewiduje naukę podstaw windsurfingu (20h), zajęcia z zakresu bezpieczeństwa nad wodą (10h), a także wyprawy rowerowe, kajakowe i piesze ścieżkami edukacyjnymi województwa lubelskiego. Poza walorem edukacyjnym, obozy mają także charakter krajoznawczy, wypoczynkowy i integracyjny. Odbywać się będą na Pojezierzu Łęczyńsko- Włodawskim w sprawdzonych ośrodkach wypoczynkowych.

Zapewniamy uczestnikom całodobową opiekę oraz wykwalifikowanych instruktorów i trenerów, a także ratowników. Zapewniamy transport, zakwaterowanie, wyżywienie i ubezpieczenie oraz niezbędny sprzęt i akcesoria.

Gwarantujemy nabycie wielu nowych umiejętności i dobrą zabawę!

Dla kogo?

Na obozy zapraszamy dzieci i młodzież w wieku 12-16 lat zamieszkałą na terenach wiejskich powiatów zamojskiego i hrubieszowskiego, zainteresowaną wakacyjnym wypoczynkiem o charakterze rekreacyjnym.

Jeśli chcesz się zgłosić, zapraszamy do zakładki „Rekrutacja” gdzie odnajdziesz formularz zgłoszeniowy. Należy go wypełnić i wysłać pocztą bądź dostarczyć na adres:

Fundacja Równych Szans Pacynka

Ul. Dziewanny 27/1

20-539 Lublin

Na zgłoszenia czekamy do 4 lipca 2014r.

Nie czekaj do ostatniej chwili, decyduje kolejność zgłoszeń!